Із чим пов'язані обшуки

«По всій країні в межах розслідування цього провадження (про легалізацію коштів та фінансування тероризму — ред.) проводиться більше сотні обшуків», — додали у відомстві.

Раніше Верланов повідомив, що вранці 7 травня до нього додому прийшла з обшуками СБУ. За його словами, співробітники СБУ не повідомили, що саме шукали.

Читайте також: У Податковій заявили, що надходження від ПДВ зросли на 5%. Рада перевірить

Верланов подав в суд

Також ексголова Податкової повідомив, що подав позов в Окружний адміністративний суд міста Києва проти Кабінету Міністрів і ДПС, у якому вимагає скасувати розпорядження уряду про своє звільнення.

Читайте також: «Вони втратили довіру людей». Міністр фінансів про звільнення Нефьодова і Верланова

Передісторія

  • 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів звільнив Максима Нефьодова з посади голови Державної митної служби і Сергія Верланова — з посади голови Державної фіскальної служби.
  • Напередодні, 24 квітня, Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка має розслідувати заяви ексміністра фінансів Ігоря Уманського про можливі корупційні дії посадовців Державної митної та податкової служб. Верланов повідомив, що звернувся до прокуратури з заявою Уманського, адже вважає його висловлювання наклепом.
  • Сергій Верланов очолив податкову службу в травні 2019 року після того, як Кабінет міністрів розділив ГФС на податкову і митну служби.

Читайте також: Нефьодов розповів, що завадило Митниці виконати план наповнення бюджету