Що прогнозують

Банк Англії заявив, що британська економіка буде скорочуватися на 25% протягом трьох місяців до червня, а безробіття зросте до більш ніж 9%.

У цілому протягом 2020 року обсяг виробництва ризикує скоротитися на 14%. Востаннє таке щорічне зниження спостерігалося на початку 1700-х років, коли Британія була охоплена стихійними лихами і війною.

Читайте також: Рецесія історичних масштабів. У ЄС очікують рекордне падіння ВВП

«Ілюстративний сценарій» грунтується на тому, що уряд поступово буде знімати обмеження, які закрили значну частину економіки, в період між червнем і вереснем.

Водночас сценарій Центрального банку передбачає різке відновлення економіки в 2021 році із зростанням на 15%, у міру ослаблення коронавірусних обмежень.

Читайте також: Найбагатша людина Європи втратила більше $30 мільярдів під час пандемії

Раніше повідомлялося

  • Банк Англії зберіг базову процентну ставку на рекордно низькому рівні 0,1% і залишив в силі свою мету щодо купівлі облігацій, в основному британського державного боргу, на рівні 645 млрд фунтів стерлінгів ($797 млрд), оскільки стимулюючі заходи, прийняті в березні, продовжують діяти.
  • Європейська комісія прогнозує зниження ВВП єврозони в 2020 році на рекордні 7,75%. Про це йдеться у весняному прогнозі, який оприлюднила Єврокомісія.