Виторг Disney у звітному періоді збільшився на 21% – до 18 мільярдів доларів. Такого результату вдалось досягти завдяки покупці у 2019 році розважальних активів, які належали 21st Century Fox. При цьому прибуток компанії знизився більше, ніж на половину – до 0,6 долара за акцію. Показник операційного прибутку від парків розваг впав з 1,51 мільярда до 639 мільйонів доларів. Аналітики прогнозують, що збитки Disney через пандемію коронавірусу будуть обчислюватися сотнями мільйонів доларів. Керівництво корпорації побоюється, що робота розважальних парків почне відновлюватись тільки до вересня.

Щоб скоротити витрати, компанія пішла на безпрецедентні заходи: скоротила виплати керівникам та відправила працівників у відпустки. Днями стало відомо, що Disney не виплачуватиме дивіденди у липні. Це допоможе заощадити 1,6 мільярда доларів. Капітальні витрати будуть скорочені на 900 мільйонів доларів. Щоб зберегти робочі місця, керівництво компанії скористалося податковою пільгою у розмірі 150 мільйонів доларів.

З хороших новин: 10 травня відкриє свої двері розважальний парк в Шанхаї – Китай поступово почав повертатись до нормального життя. Також продовжує працювати стрімінговий сервіс Disney+, який запустили в листопаді 2019 року. Його користувачами є 54 мільйони абонентів, що перевищує показник ранніх прогнозів аналітиків.

Lblv.com зазначає, що після завершення торгової сесії акції компанії подешевшали на 2,8%. Прибуток кіностудії, яка призупинила покази фільмів, знизилася на 8%.

Кирило Дорофєєв, фінансовий аналітик LBLV.com