Скільки нових безробітних

«З початку карантину у нас зареєстровано нових 166 тис. безробітних, надано допомогу по безробіттю в розмірі майже 2,3 млрд грн. Це приблизно на 40% більше, ніж у минулому році», — розповіла вона.

Жовтяк також зазначила, що Держслужба зайнятості уже тримала 3000 заявок на компенсацію часткового безробіття у секторі малого та середнього бізнесу.

Читайте також: Українці сплачуватимуть податки з допомоги по частковому безробіттю

«На сьогодні програма надання допомоги по частковому безробіттю роботодавцям з числа малого та середнього підприємництва вже працює. Вже ухвалені рішення, які дозволять надати таку допомогу майже 2,5 тис. працівників. Найближчими днями почнеться фінансування програми», — зазначила вона.

Передісторія

Читайте також:Уряд виділив шість мільярдів на допомогу по безробіттю

  • Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищили з 650 грн до 1000 грн.

  • Уряд встановив допомогу по частковому безробіттю на період карантину в розмірі двох третин окладу, але не більше мінімальної зарплати. Нагадаємо, зараз вона становить 4723 грн.

  • Громадяни, які були звільнені з останнього місця роботи у період карантину за власним бажанням, отримуватимуть допомогу по безробіттю з першого дня отримання статусу безробітного.

Читайте також: Скільки зараз платять безробітним і як отримати державну допомогу