Скільки поправок фіналізували

«З авторів всіх 16 586 правок у визначений строк подав позицію за наполяганням на своїх поправках тільки… один народний депутат. Пані Гриб щодо своєї однієї правки. Всі інші забули або не наполягали», — написав Железняк.

«Таким чином, фінальна таблиця вийде у 72 рази меншою за оригінал і буде містити приблизно 230 поправок», — додав депутат.

Читайте також: Депутати запросили МВФ приєднатися до фінального обговорення «антиколомойського закону»

Нагадаємо, 30 квітня в Раді відбулося голосування за спецпроцедурою розгляду «антиколомойського закону». Згідно з цією процедурою кожна фракція або позафракційний депутат мали можливість подати правки, на яких наполягають, протягом двох календарних днів.

Чому цей законопроект важливий

Прийняття «антиколомойського» законопроєкту є головною умовою отримання Україною нової програми МВФ. Якщо проект закону буде прийнятий, Україна може розраховувати на перший транш від МВФ вже в кінці травня.

Законопроєкт передбачає, що власники та ексвласники банку, інтереси яких були порушені через виведення банку з ринку, можуть отримати відшкодування шкоди тільки у грошовій формі.

Читайте також: Бюджет надзвичайної ситуації враховує майбутнє фінансування від МВФ — Марченко

Також у законі зазначено, що визнання незаконним рішення щодо виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

Нагадаємо

  • Фінальна версія проекту закону №2571-д в кінці березня була погоджена з МВФ. 30 березня Рада прийняла законопроєкт у першому читанні.
  • Після цього депутати подали до нього 16 335 правок. За словами депутата Железняка, понад 13 тисяч поправок внесли депутати «Слуги народу».
  • Мінфін очікує, що до кінця 2020 року МВФ перерахує Україні два транші на загальну суму $3,5 млрд у рамках нової кредитної програми EFF.