На скільки знизилися ціни

У квітні середня ціна дизельного палива в дрібнооптовому сегменті впала на 23% — з 16,40 до 12,70 грн/л.

Вартість бензовозних партій в Коростені (Житомирська обл) за місяць впала на 3,60 грн/л — з 15,80 до 12,20 грн/л. Спотові ціни на терміналі в Новоград-Волинському обвалилися на 3,75 грн/л — з 15,95 до 12,20 грн/л.

Ще істотніше в квітні впали ціни в портах — на 4,1 грн/л — до 11,60 грн/л. В столичному регіоні середня ціна бензовозних партій ДТ впала на 3,65 грн/л — з 16,10 до 12,45 грн/л.

Читайте також: Ціни на бензин. Коли можна буде заправитися по 20 гривень за літр

Кременчуцький НПЗ «Укртатнафти» за місяць знизив ціни на спотові відвантаження на 2,5 грн/л до 12,95 грн/л.

Наголошується, що це найбільше місячне зниження дрібнооптових цін ДТ з листопада 2018 року. Тоді протягом місяця ціни відкотилися на 4,75 грн/л після стрибка у вересні-жовтні на тлі перебоїв з постачаннями з Білорусі.

Читайте також: Бензин має подешевшати ще на 3-5 грн — АМКУ

Оптові ціни в квітні знижувалися, реагуючи на обвал зовнішніх котирувань при відносно стабільному курсі валют.

Купити електронний поліс автоцивілки

Прогноз цін

Аналітики «Консалтингової групи А-95» прогнозують, що через 1-2 місяці в Україні почне знижуватися вартість бензину на заправках через обвал цін на нафту на світових ринках.

«Для того, щоб утримувати бізнес, необхідно заробляти більше на меншій кількості проданих літрів. Тобто, зараз ми ще бачимо потенціал зниження 2 грн на літр, але воно залежить від того, як буде протікати карантин», — вважає Сергій Куюн.

Читайте також: Ціни на бензин в Європі впали на 30%. Що буде в Україні

В останні дні квітня світові ціни на нафту й паливні котирування в Європі демонстрували зростання на очікуваннях відновлення попиту завдяки заходам, що вживають уряди щодо поступового виходу з карантину.

Раніше повідомлялося

  • В Антимонопольному комітеті України очікують від мереж автозаправних станцій (АЗС) подальшого зниження цін на бензин і дизпаливо.