Причина

Держфінансування припинено у зв'язку зі зверненням партії 23 квітня про бажання перенаправити ці кошти на потреби українських медиків та засоби їх захисту від пандемії коронавірусу (COVID-19).

Повідомляється, що загальна сума коштів, від яких відмовилася партія, становить понад 70 млн гривень. Мінфін повинен прийняти рішення, куди перенаправити ці кошти.

Читайте також: Фонд Ахметова виділив 300 мільйонів на боротьбу з коронавірусом

Згідно з повідомленням, агентство готує звернення до Міністерства фінансів щодо можливості зменшення НАЗК видатків за бюджетною програмою «Фінансування статутної діяльності політичних партій».

Раніше в «Слузі народу» закликали всі парламентські партії, які за законом мають фінансування з бюджету, відмовитися від нього. Адже загальна сума, передбачена в бюджеті на діяльність партій, становить 212,6 млн грн.

Читайте також: Затягнути пояси. Зеленський розпорядився скоротити зарплати всім держслужбовцям (відео)

Раніше повідомлялося

  • 13 квітня Верховна Рада прийняла закон про зміни до держбюджету на 2020 рік, пов'язані зі створенням фонду протидії коронавірусу.
  • Державні доходи на 2020 рік зменшаться на 119,74 мільярда гривень.
  • Видатки бюджету зростуть на 82,39 мільярда гривень, з яких 64,67 мільярда гривень складе спеціальний фонд протидії коронавірусу. Разом з тим, левова частка державних витрат у бюджеті скоротиться.