Аналітики прогнозували, що автовиробник у першому кварталі отримає скоригований збиток у розмірі 0,36 долара на акцію з виторгом в 5,9 млрд доларів.

За минулий квартал компанія випустила 88 496 машин, що вище минулорічного показника на 40%. Регіональні показники щодо постачання компанія не розкриває, але є інформація, що Тесла поставила в Китай у березні 10 160 авто.

При цьому керівництво компанії відзначає, що епідемія все ж негативно впливає на постачання, а через карантинні заходи складно давати річні прогнози. Прогноз на цей рік по прибутку буде переглянутий після другого кварталу.

Компанія повідомила, що зафіксувала негативний грошовий потік на рівні 895 мільйонів доларів. При цьому в планах Тесла на поточний рік – досягти позитивного грошового потоку.

Ілон Маск пояснив низький рівень продажів сонячних батарей епідемією COVID-19. Як стало відомо lblv.com, виторг цього сегмента бізнесу склав 324 млн доларів.

Коронавірус знизив попит на машини, і більшість автовиробників були змушені тимчасово зупинити роботу заводів. Це породжує невизначеність щодо того, коли відновляться ланцюги постачань після ослаблення карантину.

Ірина Журавльова, фінансовий аналітик LBLV.com