«У 2019 році ПУМБ заробив рекордний прибуток 2,6 млрд грн, ліквідність банку та показник достатності капіталу майже вдвічі перевищує нормативи, встановлені регулятором. Цей результат свідчить про стабільність бізнес-моделі, яка довела свою ефективність і надійність в умовах декількох криз. Рішення про виплату дивідендів та збільшення статутного капіталу — це стратегічний крок, до якого банк і наглядова рада свідомо йшли декілька років. Те, що це стало можливим є результатом синергії правильної бізнес-моделі, ефективного корпоративного управління і готовності адекватно реагувати на зовнішні виклики», — зазначає Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

Станом на 1 квітня 2020 р. показник достатності капіталу ПУМБ становив 22,15%, що більш ніж у два рази перевищує нормативне значення 10%. З урахуванням виплати дивідендів достатність капіталу становила б 17,1%. Завдяки тому, що частина прибутку спрямована на збільшення статутного і резервного фонду показник статусного капіталу покращиться до 15,7% при нормативі 7% (перевищення в 2,2 рази).

Виплата дивідендів буде здійснюватися через депозитарну систему України, згідно порядку і термінам, встановленим законодавством України.