Плани Саакашвілі на посаді

Під час свого спілкування з журналістами Саакашвілі заявив: "Україна вже заходить в справжню економічну кризу, і нам треба знаходити дуже неординарні кроки, не тільки щоб врятувати українську економіку, але максимально послабити удар по кожній українській родині, і взагалі врятувати державу.

Президент доручив мені займатися переговорами з МВФ. Нам потрібні набагато чіткіші переговори: я за інтеграцію в Європу, але на наших умовах, а не на умовах якихось бюрократів. У мене великий досвід переговорів з цією організацією, я хочу своїм досвідом допомогти, і тому я прийняв пропозицію Володимира Зеленського.

Читайте також: Держава VS Суркіси. У НБУ пояснили, що буде в разі програшу в ключовому суді про націоналізацію Приватбанку

Інша історія – якщо парламент прийме це – то це добре, а якщо в парламенті будуть якісь сумніви – то все одно треба працювати з парламентом, без парламенту ці речі не пройдуть, тому буду зараз розбиратися з членами парламенту".

Говорячи про свою програму, з якою він іде до «Слуги народу», Саакашвілі заявив: «Зараз потрібно все робити з точністю до навпаки, тому що якщо робити як завжди, то це закінчитися плачевно».

Він додав, що всі свої «неординарні заходи» буде приймати в межах програми президента Зеленського.

Читайте також: Саакашвілі про корупцію в Україні, реформи і багатих чиновників

За словами Саакашвілі, зараз потрібно прискорити перетворення, які почав Зеленський, посилити роботу з парламентом, просувати реформи і максимально звільнити український бізнес.

Нагадаємо

  • У липні 2017 року експрезидент Петро Порошенко позбавив колишнього президента Грузії і колишнього керівника Одеської облдержадміністрації Михеїла Саакашвілі українського громадянства, після чого його вислали в Польщу.
  • У травні 2019 року Зеленський Саакашвілі повернув громадянство України.
  • 22 квітня 2020 року стало відомо, що Зеленський запропонував йому посаду віцепрем'єра з питань реформ – і Саакашвілі погодився.
  • У «Слуги народу» прогнозують, що Верховна Рада може голосувати за призначення Саакашвілі на посаду віце-прем'єр-міністра з питань реформ 28-29 квітня.