Про що говорили в ЄЦБ

Під час виступу на саміті глав держав і урядів Євросоюзу, який у четвер проходив у форматі відеоконференції, Лагард заявила, що економіка єврозони може скоротитися на 15% через коронакризу.

Глава ЄЦБ сказала, що у своїх оцінках виходить з того, що обсяг виробництва скоротиться на 9% в цьому році.

Читайте також: ЄС схвалив програму відновлення економіки Європи на 540 мільярдів євро

За словами одного зі співрозмовників Bloomberg, 15%-ий спад ВВП, про який заявила Лагард, є найгіршим сценарієм для економіки регіону.

На попередній онлайн-зустрічі глави держав і урядів доручили міністрам фінансів Єврогрупи подати пропозиції щодо подолання соціально-економічних наслідків кризи COVID-19.

Читайте також: Європарламент прийняв пакет заходів для підтримки і відновлення економіки

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка звернулася до колег після Лагард, пообіцяла підтримати великий пакет стимулювальних заходів для допомоги країнам Євросоюзу.

Раніше повідомлялося

  • Раніше, за дорученням глав 27 країн союзу, голова Євроради Шарль Мішель і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розробили і представили дорожню карту виходу з кризи пандемії коронавірусу і дорожню карту відновлення.
  • 9 квітня Єврогрупа погодила пакет на суму 540 млрд євро з трьома страхувальними програмами: для держав, приватних підприємств і для захисту зайнятості. Голова Євроради Шарль Мішель раніше підкреслив необхідність того, щоб ці ініціативи запрацювали до 1 червня.