На ці цілі направлено урядом 10,6 млрд гривень.

Хто ще отримає «тисячу»

Крім пенсіонерів, допомогу в 1 тис. гривень отримають одержувачі соцдопомоги: особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, а також особи, які не мають права на пенсію — одержувачі тимчасової соцдопомоги непрацюючі, які досягли загального пенсійного віку, але не отримали права на пенсійну виплату.

Читайте також: Зеленський пообіцяв індексацію пенсій з 1 травня і +1000 гривень з квітня

Близько 7 млн громадян, які отримують пенсії та соцдопомогу на рахунки в банках, отримають допомогу не пізніше 24 квітня.

Громадянам, які отримують відповідні виплати через пошту, листоноші доставлять грошову допомогу додому протягом 5 календарних днів з дня надходження коштів.

Передісторія

13 квітня Верховна Рада ухвалила внесення зміни в Закон «Про Державний бюджет України на 2020 рік», що дозволило забезпечити проведення в квітні 2020 року виплат одноразової грошової допомоги зазначеним категоріям громадян.

«Після вступу в силу змін до держбюджету необхідно близько 5 днів для того, щоб почати виплати», — зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що громадяни, які отримують пенсію менше 5000 гривень, повинні отримати доплату — 1000 гривень.

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»: 22,9% річних в гривні +50 грн від «Мінфіну»