Суть позову

Свій позов Opalcore Ltd обґрунтовує нібито неналежним виконанням банком умов договору про відкриття рахунку в цінних паперах у 2013 році та договору банківського рахунку для іноземного інвестора.

Читайте також: За посаду глави Ощадбанку боротимуться сім претендентів — ЗМІ

Що відомо про Opalcore Ltd

  • Фірмою Opalcore Ltd володіє американський бізнесмен українського походження Сем Кислін. Компанія фігурувала у справі про відмивання грошей олігарха Сергія Курченка й віцепрем'єра за часів Віктора Януковича Сергія Арбузова.

Передісторія

У березні 2017 року Краматорський міський суд Донецької області ухвалив рішення про конфіскацію $1,5 млрд оточення Януковича. Ці кошти зберігалися у вигляді грошей і цінних паперів на рахунках Ощадбанку (близько $1,3 млрд), Укрексімбанку та Укргазбанку.

Читайте також: Ощадбанк пропонує новим клієнтам малого бізнесу безкоштовне користування POS-терміналами на період карантину

Через місяць, у квітні, Ощадбанк перерахував заарештовані гроші в Держказначейство конфіскованих коштів. Серед компаній, із чиїх рахунків були списані гроші у цій справі, була і Opalcore — близько $20 млн.

У травні 2019 року в Україну повернули $3 млн у справі про спецконфіскації.

Читайте також: Ощадбанк працює в стандартному режимі, але радить дистанційні канали обслуговування