«Минулого тижня ми мали конференцію з розробниками. Вже дуже скоро з'явиться сервіс, який зможе показувати саме місце реєстрації тих осіб, які мають ID-картки, у додатку «Дія» та на порталі… Саме та інформація, яка є в реєстрі, буде з'являтися в електронному вигляді», — пояснив Соколюк.

Читайте також: «Держава в смартфоні». В Україні презентували цифровий паспорт (відео)

Переваги паспорту в смартфоні

«В умовах карантину це стає особливо актуальним, адже е-паспорт можна буде використовувати для посвідчення особи, якщо вас зупинить поліція. А також на пошті під час отримання посилок, листів і при купівлі алкоголю або тютюну для підтвердження досягнення повноліття», — наголошується в повідомленні.

Читайте також: Мінцифри підключило портал «Дія» до держреєстру. Що це означає

Після завершення карантину українці зможуть активно користуватися е-паспортами:

  • під час поїздок залізничним або повітряним транспортом;
  • під час медичного обслуговування та банківських операцій;
  • під час отримання адміністративних послуг.

Україна – перша в світі держава, де можливо користуватися цифровим паспортом і одночасно не пред'являти паперовий або пластиковий аналог.

Раніше повідомлялося

  • Кабмін прирівняв електронні паспорти у додатку «Дія» до паперових документів. З 22 квітня українці можуть користуватися цифровими ID-паспортом та закордонним паспортом.
  • З 28 квітня 2020 року банки зможуть ідентифікувати і диференціювати клієнта дистанційно — без його особистої присутності.