Розмір допомоги

Уряд встановив допомогу з часткового безробіття на період карантину у розмірі двох третин окладу, але не більше мінімальної зарплати. Нагадаємо, зараз вона становить 4723 грн.

Допомогу будуть надавати у період карантину, а також протягом 30 днів після його завершення.

«За одержанням цієї допомоги малі та середні роботодавці можуть звертатися у центри зайнятості», — уточнюють в Мінекономіки.

Читайте також: Кабмін обіцяє 500 тисяч робочих місць із зарплатами 7000 гривень. Які вакансії запропонують українцям

Водночас в міністерстві закликають роботодавців не звільняти людей і зберігати робочі місця. У разі вимушеного скорочення робочих годин уряд готовий компенсувати витрати на заробітну плату, обіцяють в Мінекономіки.

Читайте також: На скільки зростуть зарплати українців у 2020 році: консенсус-прогноз

Раніше повідомлялося

  • Напередодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що через карантин в Україні безробітними стали 2 мільйони людей.
  • Станом на 17 квітня в Україні офіційно безробітними зареєструвалися 411 тисяч осіб, з яких понад 100 тисяч втратили роботу в період карантину.
  • За розрахунками Торгово-промислової палати, кількість безробітних в Україні через карантин зросла до 1,3 мільйона осіб.
  • За результатами опитування, в умовах жорсткого карантину у 57% українців закінчаться гроші на життя через чотири тижні або менше, 6,9% мають заощадження на кілька днів, 6,3% — на пів року або більше.

Читайте також: Уряд розширив програму підтримки малозабезпечених українців