Що говорить прем'єр

За словами Шмигаля, є шанс створити кілька сотень тисяч робочих місць, не те що цього року, а буквально вже в ці місяць-півтора.

«Ще раз повернуся до тієї великої кількості робочих місць. Недорогих. Можу сказати умовно, поки ми вважаємо, але сума коливається 6-8 тисяч гривень.

Тобто це проста робота, на яку людина зможе прийти влаштуватися, і наступного дня вже її отримати.

Ну, наприклад, класти бруківку або озеленювачем, і так далі. По-перше, таким чином, ми приберемо в наших містах, районах і в цілому в Україні за допомогою такої кількості і такої якості робочих місць», — сказав прем'єр.

Читайте також: В службі зайнятості розповіли, які вакансії зараз є на ринку

Шмигаль зазначив, що такі робочі місяця дозволять «заробляти, а не чекати, що держава виплатить якісь мізерні кошти». За його словами, ідеться про роботу в соціальній сфері, комунальній, бюджетній або у сферах з невеликою заробітною платою.

Крім того, Шмигаль зазначив, що близько 170 тисяч робочих місць будуть створені у сфері дорожнього будівництва цього року.

Читайте також: На скільки зростуть зарплати українців у 2020 році: консенсус-прогноз

«Звичайно, там уже багато людей працює, але, за розрахунками дорожників, при вкладені 80 мільярдів гривень в цю сферу, це додатково 20 тисяч додаткових основних робочих місць. Це тільки в цій сфері, а ще близько 150 тисяч супутніх», — сказав прем'єр.

Читайте також: Велике будівництво: 6 тисяч кілометрів доріг планують побудувати до 2020 року

Нагадаємо

  • Напередодні Шмигаль заявив, що через карантин в Україні безробітними стали 2 мільйони людей.
  • Станом на 17 квітня в Україні офіційно безробітними зареєструвалися 411 тисяч осіб, з яких понад 100 тисяч втратили роботу в період карантину.
  • За розрахунками Торгово-промислової палати, кількість безробітних в Україні через карантин зросла до 1,3 мільйона осіб.
  • За результатами опитування, в умовах жорсткого карантину у 57% українців закінчаться гроші на життя через чотири тижні або менше, 6,9% мають заощадження на кілька днів, 6,3% — на пів року або більше.

Читайте також: Уряд розширив програму підтримки малозабезпечених українців