«На початку лютого презентували »Дію« з доступом до цифрових водійських посвідчень, це був дуже важливий крок до реалізації нашої стратегії »Держава в смартфоні«, минуло лише два місяці, і ми робимо не менш важливий, революційний крок - представляємо цифровий паспорт громадянина України та закордонний паспорт, який тепер доступні в додатку», - заявив Зеленський.

Читайте також: Е-паспорт в «Дії» — тепер офіційний документ. Паперовий можна не носити

Глава держави зазначив, що за перші дні після появи мобільного додатку «Дія», її користувачами стали 1 мільйон українців. Зараз додаток «Дія» на свої телефони встановили 2,3 млн українців.

Читайте також: Мінцифри запустила сервіс «Дія.Бізнес». Чим він корисний

Переваги паспорту в смартфоні

«В умовах карантину це стає особливо актуальним, адже е-паспорт можна буде використовувати для посвідчення особи, якщо вас зупинить поліція. А також на пошті під час отримання посилок, листів і при купівлі алкоголю або тютюну для підтвердження досягнення повноліття», — наголошується в повідомленні.

Читайте також: Мінцифри підключило портал «Дія» до держреєстру. Що це означає

Після завершення карантину українці зможуть активно користуватися е-паспортами:

  • під час поїздок залізничним або повітряним транспортом;
  • під час медичного обслуговування та банківських операцій;
  • під час отримання адміністративних послуг.

Україна – перша в світі держава, де можливо користуватися цифровим паспортом і одночасно не пред'являти паперовий або пластиковий аналог.

Раніше повідомлялося

  • З 28 квітня 2020 року банки зможуть ідентифікувати і диференціювати клієнта дистанційно — без його особистої присутності.