Зеленський про допомогу

«Це безпрецедентна за обсягом макрофінансова допомога. Рішення ЄС — це не лише вияв солідарності у важкі часи. Це свідчення, що Україна не помилилася, зробивши європейський вибір. Адже справжні друзі пізнаються в біді», — повідомив Зеленський.

Читайте також: Україна отримала 190 мільйонів євро допомоги від ЄС. Як витратять

Наразі рішення про надання Україні кредиту на 1,2 мільярда євро мають затвердити Європарламент та Рада ЄС. Одразу після того, як це станеться, Україна отримає перший транш від ЄС на суму 600 мільйонів євро. Другий транш ЄС на таку ж суму надійде після того, як Україна виконає низку умов ЄС, зазначають в Офісі президента.

«Як і у випадку зі звичайною макрофінансовою допомогою ЄС, транші залежатимуть також від задовільного прогресу країни-партнера у виконанні програми МВФ та використанні коштів фонду», — додають в ОП.

Читайте також: Південна Корея виділила Україні $700 тисяч для боротьби з коронавірусом

Нова програма макрофінансової допомоги ЄС стане додатковим джерелом бюджетної підтримки до вже погодженої програми у розмірі 500 мільйонів євро.

Страхування від COVID-19

Передісторія

Україна отримає додаткові кошти від Світового банку в розмірі $150 мільйонів.$50 мільйонів для підтримки вразливих верств населення в період епідемії COVID-19 і $100 мільйонів для покращення рівня соціального захисту в цілому.

Читайте також: Підтримка медицини. Світовий банк готовий виділити Україні $135 мільйонів

Раніше повідомлялося, що Всесвітня організація охорони здоров'я, ЮНІСЕФ, Програма розвитку ООН та Міністерства охорони здоров'я розробляють для України два плани допомоги в боротьбі з коронавірусом з бюджетом близько $38 млн і $20 млн.

Читайте також: ЄБРР виділить мільярд на підтримку країн, де він працює. Україна серед цих країн

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».