Воно почнеться ближче до обіду і його рішення ще встигнуть відбитися на міжбанку після 14 годин. За нашим прогнозом його все ж таки продовжать до 12-15 травня з невеликим ослабленням вимог. Наприклад, у можливості гуляти на самоті в парках та скверах. Але до остаточного виходу з карантину ще дуже далеко — кількість хворих поки зростає і говорити про істотний спад розповсюдження коронавируса категорично не можна. А це відбивається на настроях як бізнесу, так і громадян.

З суто економічних факторів на тренд по курсу продовжують впливати:

1) Запізнілі розрахунки з бюджетом по податкам. За нашими даними не всі клієнти і навіть великі держкомпанії вже встигли повністю розрахуватися з державою і сьогодні продовжать продавати валюту під ці операції;

2) Уповільнення економічного життя в країні, що відбивається на обсягах валютного ринку і призводить до його повної залежності від виходу на торги великих гравців;

3) Поведінка НБУ. Тактика регулятора особливо не змінилася — стратегічно він налаштований на викуп можливого надлишку долара в резерви. Але для учасників торгів залишилося загадкою — чому вчора, коли в деякі моменти на міжбанку було перевищення пропозиції долара, Нацбанк все ж таки не викупив ці $ 5-20 млн. Але ж міг, але свідомо не став це робити або банально не встиг. Тому його сьогоднішня поведінка на торгах буде досить цікавою для всіх гравців міжбанку.

За розрахунками «Мінфіну» обсяги операцій на торгах сьогодні складуть до $270 млн при здійсненні до 510 угод з коридором по долару у межах 27,00-27,25 гривень.

Готівковий ринок, як і раніше, продовжить часто змінювати свої цінники в залежності від того, що відбувається на міжбанку.

 Оформити депозит і отримати «Бонус від Мінфіну»

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 26,90-27,20 та продаж 27,30 -27,50 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,20-27,30 гривень та продаж 27,40-27,50.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram