Які операції зафіксували

Повідомляється, що Держфінмоніторинг приділяє особливу увагу розслідуванню фактів відмивання коштів, отриманих від корупційних дій, розкрадання та привласнення державних коштів і майна.

Читайте також: Чотири міфи про закон про фінмоніторинг. Як буде насправді

Протягом першого кварталу 2020 року служба направила в правоохоронні органи 47 таких матеріалів, у яких сума фінансових операцій, потенційно пов'язаних з легалізацією коштів та з вчиненням іншого злочину, складає 161,4 млн грн.

Читайте також: Нові правила фінмоніторингу: За що банки будуть блокувати рахунки й доносити на клієнтів

Протягом січня-березня Держфінмоніторинг направив в правоохоронні органи 18 матеріалів щодо фінансових операцій осіб, які можуть бути пов'язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму і/або проведених за участю осіб, які публічно закликають до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або зміни меж території або державного кордону України.

Нагадаємо

  • 28 квітня 2020 року вступає в силу новий закон про фінмоніторинг. Відтепер онлайн-платежі українців перевірятимуть ретельніше. Проте до більшості операцій увага буде мінімальною, під контроль підпадуть високоризиковані транзакції.
  • За 2019 рік Державна служба фінмоніторингу підготувала 893 матеріалу про фінансові операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів та іншими злочинами, на загальну суму 92,2 млрд грн.