Що говорить міністр

За словами міністра, фінансова підтримка від імені держави буде найбільш ліквідною допомогою для Укрзалізниці в поточній ситуації, з урахуванням раніше озвученого міжнародним рейтинговим агентством S&P Global Ratings зниження рейтингу компанії до «CCC» з прогнозом «негативний».

«З виплати „газпромівських“ грошей, яка йде на користь Нафтогазу й буде перерахована до бюджету у вигляді дивідендів, ми розраховуємо отримати певну суму, яка передбачена на підтримку Укрзалізниці. Але не просто на закриття поточних проблем, а на замовлення у внутрішнього ринку вагонів, поїздів, електричок і т. п.», — наголосив міністр.

Читайте також: Кабмін ініціював ревізію в Нафтогазі. Буде шукати додаткові 30 мільярдів прибутку — ЗМІ

Криклій також повідомив, що Мінінфраструктури планує отримати близько 4-5 млрд грн цільового фінансування для Укрзалізниці.

«Очікуємо, що зазначені кошти надійдуть цього року, і до кінця року вже будуть розподілені», — наголосив він.

Читайте також: Укрзалізниця погасила єврооблігації на $50 мільйонів

Раніше повідомлялося

  • 10 квітня S&P повідомило про зниження рейтингу Укрзалізниці до «CCC» з прогнозом «негативний» через погіршення ліквідності.
  • 13 квітня Укрзлизныця уклала з ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги» договір на проведення шести аудиторських послуг на загальну суму 54,999 млн грн.
  • У кінці 2019 року Газпром перерахував Нафтогазу $2,9 млрд у межах виконання рішення Стокгольмського арбітражу. Вони досі на рахунках «Нафтогаз України», подальший розподіл вирішиться в ході дискусії з урядом.