Потребують допомоги

«103 країни вже звернулися до нас за екстреним фінансуванням, і наша Рада директорів розгляне половину цих звернень до кінця цього місяця», — повідомила Георгієва.

Вона нагадала, що МВФ збільшив розмір фонду, з якого планують витрачати кошти на екстрену фінансову підтримку у зв’язку з коронавірусом, до $100 мільярдів. Загалом МВФ наразі має можливості видавати кредити на загальну суму $1 трильйон в — у 4 рази більше, аніж у часи економічної кризи 2008-2009 років.

Читайте також: Голова МВФ про кризу: «Перед країнами, що розвиваються, стоять серйозні проблеми»

Крім цього, у МВФ створили спеціальний фонд на $1,4 мільярда, з якого видаватимуть гранти урядам 29 найменш заможніх країн світу для того, аби вони могли сплатити свої боргові зобов'язання та витрачати більше власних коштів на боротьбу з коронавірусом.

Раніше Георгієва заявила про початок нової економічної кризи у світі.

«Наразі вже зрозуміло, що ми увійшли у нову рецесію — таку ж, або навіть гіршу, ніж у 2009 році. Щоправда, ми прогнозуємо відновлення економіки у 2021 році, але за умови, що ми досягнемо успіху у подоланні коронавірусу та нам вдасться запобігти проблемам з ліквідністю та платоспроможністю», — заявила Георгієва.

Читайте також: МВФ: Інвестори вивели з ринків рекордні $83 мільярди

Раніше повідомлялося

  • На початку березня МВФ заявив про готовність виділити $50 млрд країнам з низькими доходами і економіками, що розвиваються на боротьбу з коронавірусом.

  • Пізніше директор-розпорядник Фонду Крісталіна Георгієва заявила про готовність МВФ в цілому мобілізувати $1 трлн на кредити для надання допомоги країнам у подоланні епідемії та її наслідків.

  • За прогнозами МВФ, зростання світової економіки за підсумками нинішнього року буде негативним — на рівні -3%.

Читайте також: Україна розраховує на $4 мільярди кредиту від МВФ. Коли обіцяють перерахувати гроші

Страхування від COVID-19