Згідно з постановою уряду РФ, підписаною 20 квітня, Вадим Новинський і Андрій Кисельов виведені з переліку фізичних осіб, щодо яких діють спеціальні економічні заходи.

Що відомо про бізнесменів

Вадим Новинський — співвласник холдингу «Метінвест», російський і український підприємець, громадський діяч, меценат. Входить до числа найбагатших людей України. Народний депутат Верховної Ради VIII скликання від партії «Опозиційний блок». Представник України в ПАРЄ. Молодший партнер Рината Ахметова.

Читайте також: Ахметов втратив 600 позицій у рейтингу Forbes. Статки «схудли» на $3,6 млрд

Андрій Кисельов — народний депутат VIII скликання, який до обрання займав посаду комерційного директора ТОВ УкрМет. Це один з найбільших експортерів металобрухту, у 2014 році посідав 65-ту позицію в рейтингу «Forbes-Україна» найбільших компаній з майже 5 мільярдами гривень.

Читайте також: ЄС офіційно продовжив економічні санкції проти Росії

Обоє бізнесменів потрапили під другу хвилю російських санкцій. Щодо юридичних та фізичних осіб, які потрапили до списку, і підконтрольних їм організацій — застосовується блокування безготівкових грошових коштів, цінних паперів і майна на території РФ, а також діє заборона на виведення капіталу за межі Росії.