Що кажуть у МОЗ

За словами заступника міністра охорони здоров'я, 80% пацієнтів з COVID-19 не потребують стаціонарного лікування.

«А з тих 20-30% пацієнтів, яких зараз в Україні госпіталізують, вони потребують інтенсивної терапії. Тому діапазон лікування залежить від цього. Приблизно від 300 грн до 10 тисяч грн в день йде на одного пацієнта в різних лікарнях в Україні», — розповіла вона.

Читайте також: Медичні засоби будуть ввозити в Україну без мита і ПДВ

Микичак наголосила, що вартість лікування залежить від стану пацієнта і тяжкості перебігу захворювання, від тактики, яку обирає той чи інший лікар або клініка, і від сприйняття пацієнтом призначеного лікування.

Також вона зазначила, що фінансування стаціонарного лікування беруть на себе держава й меценати.

Читайте також: Зеленський доручив виплатити медикам заборгованість по зарплаті

«Держава бере на себе лікування через медичну субвенцію. А вже за квітень це лікування буде профінансовано відповідним пакетом програми медичних гарантій Національної служби здоров'я України. Безсумнівно, що до цього додаються і місцеві бюджети, залучаються благодійні фонди, меценати», — резюмувала Микичак.

Читайте також: Медикам, які борються з коронавірусом, встановлять доплати до 300%

Страхування від коронавірусу. Виплати від 19 до 50 тисяч гривень

Скільки хворих в Україні

  • Станом на 9:00 20 квітня, в Україні зафіксовано 5 710 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 151 летальний, 359 пацієнтів одужали.
  • За інформацією ЦОЗ, серед 151 померлого в результаті ускладнень, викликаних хворобою, 80 чоловіків та 71 жінка. Серед померлих переважають особи у віці від 50 років (86%).

Читайте також: Пом'якшення, але не закінчення. 24 квітня Кабмін оголосить, які заходи карантину будуть пом'якшені

Раніше повідомлялося

  • 30 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила законопроєкт №3275, який передбачає підтримку бізнесу, медицини та місцевих громад під час карантину.

  • Згідно з цим законом, медичним та іншим працівникам, які задіяні у боротьбі з коронавірусом, встановлять доплату до 300% до встановлених законодавством виплат.