«Зараз все залежить від людей. Якщо вони почують, що ті заходи карантину, які запровадила держава, не жорсткі поки що... Якщо буде самоізоляція... Але ви бачите, що роблять люди, які повертаються з-за кордону. Ми їх забираємо, обсервуємо, і тут же вони починають домовлятися з поліцією, лізти через паркан...», - сказав президент.

«Якщо люди будуть виконувати всі обмежувальні заходи, я впевнений, ми зможемо нормально пройти коронавірус», - підкреслив він.

24 квітня, за словами Зеленського, Кабмін оголосить, які заходи карантину будуть пом'якшені.

«Тому що частково людей треба відпускати на роботу, частково ті сфери, які для нас важливі, будуть відкриватися, частково може бути пом'якшення в травні з приводу транспорту», - сказав президент.

При цьому він зазначив, що все це буде реалізовано, якщо не буде великої хвилі хворих на COVID-19.

Як пише видання TK Media з посиланням на джерела в МОЗ, загальнонаціональний карантин в Україні буде продовжений до 23 травня.

Статистика поширення коронавірусу в Україні

Передісторія

У зв'язку з пандемією коронавірусу карантинні заходи на території України діють з 12 березня.

25 березня разом з введенням надзвичайної ситуації по всій країні Кабмін продовжив його дію до 24 квітня.

Читайте також: Карантин посилюють. Список нових обмежень

Минулого тижня Зеленський сказав, що про пом'якшення карантинних заходів говорити зарано, оскільки «карантин — це те, що нас рятує».

Пік захворюваності коронавирусної хвороби, згідно зі словами державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, очікується в середині квітня.

Страхування від COVID-19