«Бажання банків не залишатись осторонь дасть змогу лікарням придбати 41 апарат штучної вентиляції легень та іншого медичного обладнання», — йдеться у повідомленні.

Благодійність банків

Приватбанк надав благодійну допомогу на загальну суму 1 млн євро.

Райффайзен Банк Аваль виділив 4,7 млн грн на придбання апаратів штучної вентиляції легень та засобів захисту від коронавірусу для медичних працівників, оплату транспортних послуг для медичних закладів тощо.

Банк Південний профінансував встановлення медичної кисневої станції, яка продукує «паливо» для апаратів ШВЛ, придбав апарат ШВЛ, цистерну для рідкого кисню та медичне обладнання для пологового будинку, а також надав кошти на придбання продуктових наборів для літніх людей на загальну суму 3,4 млн грн.

 Оформити страховку від COVID-19

Альфа-Банк придбав апарат штучної вентиляції легень вартістю 2 млн грн для інфекційного боксу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова.

Креді Агріколь Банк передав у лікарні апарат ШВЛ та інше медичне обладнання на 58,5 тис євро. До благодійної акції також долучилася компанія Mastercard.



МТБ Банк на 1,8 млн грн придбав 1,4 тис. захисних медичних костюмів багаторазового використання та інших засобів захисту медиків, а також діагностичного обладнання.

Мегабанк передав до лікарні медичне обладнання на 1,7 млн грн.

Банк Восток придбав для лікарень три апарати ШВЛ та інше медичне обладнання, 100 тестів на коронавірус, надав кошти на ремонт двох апаратів ШВЛ, а також кошти для допомоги через благодійні фонди на загальну суму 1,53 млн грн.

ПУМБ долучився до ініціативи фонду Ріната Ахметова, який виділив 300 млн грн для допомоги лікарням на заході та сході України.

Банк Грант придбав апарат штучної вентиляції легенів (вартістю більше 800 тис. грн) та засоби індивідуального захисту медиків для медичного центру.

Кристалбанк придбав медикаменти, засоби індивідуального захисту та дезинфікуючі засоби для лікарні на 150 тис грн.