Це перший смартфон Apple, який представлений виключно в онлайн-презентації.

«Фішки» нового iPhone SE

iPhone SE отримав старомодний дизайн в стилі iPhone 8 c фірмовою кнопкою Home з вбудованим сканером відбитків пальців Touch ID.

Новий iPhone SE – це оновлений iPhone 8. Навіть маса і габарити їх абсолютно однакові – 138,4х67,3 х7,3 мм при масі 148 г. Тобто, новий iPhone SE тепер є найбільш компактним і легким смартфоном Apple.

Технічні характеристики нового пристрою такі ж, як у флагманських моделей, зокрема, він отримав процесор A13 Bionic, який до 2,4 рази продуктивніший за чіп A9 в першому SE, а за графікою перевершує його в чотири рази.

У новинки той же екран – панель IPS діагоналлю 4,7 дюйма і роздільною здатністю 1334х750 пікселів.

Основна камера у iPhone SE одинарна – роздільною здатністю 12 Мп і діафрагмою F/1,8, така ж використовується в смартфонах iPhone 11. Камера підтримує функцію Smart HDR, яка вперше дебютувала в iPhone XS, і зйомку відео з роздільною здатністю 4K з частотою 60 кадрів в секунду.

Також є підтримка портретного режиму з ефектним художнім розмиванням фону, але працює він тільки при зйомці людей. У той же час портретний режим доступний і для фронтальної камери 7 Мп.

Крім того, у нового iPhone SE є бездротова зарядка, Wi-Fi 6, підтримка двох SIM-карт (фізичної і eSIM) і захист від пилу і вологи за стандартом IP67 (30 хвилин на глибині під водою до метра).

Корпус у iPhone SE має три варіанти кольору: чорний, білий і червоний Product RED.

Коли з'явиться у продажу

У США передзамовлення на iPhone SE відкриється 17 квітня, а фактичні продажі почнуться через тиждень, 24 квітня більш ніж у 40 країнах.

Вартість новинки

У США вартість базової версії з 64 ГБ флеш-пам'яті, як зазначалося вище, $399. Також будуть доступні версії з 128 і 256 ГБ пам'яті – за ціною $450 і $550 відповідно. Кожному покупцеві нового iPhone SE компанія Apple дарує річну підписку на сервіс з фільмами і серіалами Apple TV+.