Перша половина дня —  пройде дуже активно, тому що всі імпортери поспішатимуть завершити свої зовнішньоекономічні проплати перед Великодніми святами та скуповувати необхідний для цього обсяг валюти, а експортерам потрібна гривня для фінансування своїх бюджетних платежів та проведення господарських поточних операцій. Це активізує весь ринок до обіду і надасть підтримку гривні, у якій буде шанс потіснити долар до рубежів близько 27 гривень.

Після обіду — основна частина валютних операцій вже буде закрита і перед трьома вихідними бізнес вже буде малоактивний за зовнішніми проплатами. Проходитимуть поодинокі угоди запізнілих учасників ринку за участю спекулянтів, а також — деякі компанії почнуть підкуповувати валюту «наперед», якщо курс істотно впаде.

Як депутати країні допомагали, а НБУ боровся з гривнею (відео)

Взагалі — на поведінку сьогоднішнього ринку вплинуть три фактори: пік бюджетних платежів у клієнтів, майбутні три вихідних через Великодень і вихід / невихід на ринок Нацбанку з інтервенціями.

За розрахунками «Мінфіну» обсяги операцій на міжбанку в цю п'ятницю складуть до $ 180-230 млн при здійсненні до 410-500 угод з коридором за безготівковим доларом у межах 26,90-27,25 гривень.

Готівковий ринок продовжить постійно коригувати свої цінники в залежності від того, що відбуватиметься на торгах, а спекулянти будуть працювати на міжбанку «в дві сторони» та заробляти на різниці готівкового і безготівкового курсу. Тим більше, що перед великодніми святами населення традиційно здає більше валюти для своїх поточних потреб у купівлі подарунків під час Великодня — що дозволяє власникам обмінників занижувати курс прийому готівкової валюти у громадян.

 Оформити депозит і отримати «Бонус від Мінфіну»

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 26,80-27,15 і продаж 27,25-27,55 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,20-27,23 гривень та продаж 27,30-27,40.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram