«Битва триває, але дані говорять про те, що країна пройшла пік за новими випадками», — цитує Трампа Reuters, — хоча ми повинні залишатися пильними, ясно, що наша агресивна стратегія працює і дуже добре працює».

Президент наполягає на відновленні роботи підприємств та скасуванні вказівок американцям залишатися вдома. За інформацією джерел The Washington Post, Трамп розглядає часткове зняття обмежень в деяких частинах країни вже з 1 травня.

Читайте також: Трамп втратив за місяць $1 мільярд з-за «коронавирусного» кризи

Також у середу високопоставлений чиновник охорони здоров'я США розповів Reuters, що губернатори 20 штатів з невеликою кількістю випадків захворювання коронавірусом вважають, що можуть бути готові до відновлення економічної діяльності до 1 травня.

Раніше, у вівторок, Трамп заявив, що він вже почав формувати консультаційні групи з топ-менеджерів американських компаній, щоб обговорити варіанти ефективної перезавантаження економіки США після карантину.

За даними Johns Hopkins University, число підтверджених випадків коронавіруса в США на 14 квітня склало 607,2 тис., збільшившись на 27 тис. Приріст прискорився щодо 24,9 тис. нових випадків днем раніше.