Як змінилася поведінка клієнтів

За перші 4 тижні коронавірусного карантину в Україні кількість операцій клієнтів з готівкою в касах відділень Приватбанку знизилась в 2,5 раза.

Якщо на початку березня щодня в касах відділень клієнти проводили понад 480 тисяч операцій, то з початку поточного тижня в касах банку щодня проводиться не більше 190 тисяч касових платежів.

Читайте також: Нацбанк рекомендує українцям мінімально користуватися готівкою через коронавірус

Кількість щоденних операцій зі зняття готівки з карт в касах банку знизилася в 4,5 раза — з 137 до 31 тис операцій на день.

Також в період карантину українці вдвічі рідше стали знімати готівку в банкоматах Приватбанку — кількість таких операцій знизилася порівняно з початком березня з 2,7 млн ​​до 1,3 млн операцій на добу.

Читайте також: Місяць у карантині. Як і на що українці витрачали гроші в березні

Водночас кількість транзакцій клієнтів Приватбанку при оплаті картками покупок у торговельній мережі та інтернет магазинах в період карантину залишається на рівні початку березня, а проти аналогічного періоду минулого року зросла на 34%.

Оформити карту Приватбанку для інтернет-платежів

Раніше повідомлялося

  • У березні кількість операцій за картками зросла на 8,6%, а грошові обсяги операцій збільшилися на 10% порівняно з березнем 2019 року. Але загальні темпи зростання карткових транзакцій минулого місяця значно сповільнилися. Такі дані наводить Український процесинговий центр (UPC).