Як заявило  анонімне джерело, касація неможлива, оскільки це була апеляційна скарга.

У зв'язку з цим Приватбанк буде намагатися знайти правові методи для того, щоб не виплачувати Суркісам цю суму. Останній факт  підтвердило і джерело в фінустанові.

Варто зазаначити, що мова йдеться про компанії Сamerin Investments, Sunnex Investments, Tamplemon Investments, Berlini Commercial, Lumil Investments, Sofinam Investments.

Читайте також: Суд переніс розгляд апеляції про виплату Приватбанком понад $250 мільйонів офшорам Суркісів

Передісторія

У лютому 2020 року Підпалий зобов'язав Приватбанк компенсувати цим шести компаніям кошти, які у 2012-2014 роках вони розмістили на рахунках кіпрської філії банку, а також відсотки, які повинні були нараховуватися за умовами депозитних договорів.

На початку березня держвиконавець подав апеляцію на рішення судді Підпалого, але не скоординував з юридичними радниками Приватбанку. Цього ж місяця Велика Палата Верховного Суду розглядала позов сім'ї Суркісів, які намагаються спростувати зв'язок з ексвласниками Приватбанку.

Окрім того, Суркіси хочуть добитися визнання недійсною конвертації понад 1 млрд грн їхніх коштів на акції Приватбанку (bail-in), які згодом держава викупила за 1 грн.

Київський апеляційний суд напередодні початку засідання 8 квітня повідомив Мінфін і Приватбанк, що справу про стягнення $250 млн зняли з порядку денного. Однак апеляцію все ж таки розглянули.

Юридичний радник Приватбанку Андрій Пожидаєв раніше заявляв, що кримінальне провадження за спроби Приватбанку і Нацбанку списати гроші з депозитів шести компаній закрили ще 4 березня.