Але додатково до звичайного розкладу на ринку, коли він залежить від ситуативних завдань великих учасників торгів — сьогодні політичний фактор зіграє свою роль у формуванні тренда і взагалі дуже сильно впливатиме на ринок.

Справа в тому, що після прийняття бюджету з дефіцитом в 298 млрд гривень і закладеним в нього фінансуванням від МВФ — дуже непогано було б розуміти, коли і в яких обсягах воно буде.

А ось тут заковика — якщо закон про землю змогли розблокувати, то по «антіколомойскому» закону — політичне шоу триває. І хоча попередньо говорили про 15 квітня, як день другого слухання цього закону — поки це все зависло у повітрі. А без цього — питання про отримання траншу, необхідного для фінансування дірок в бюджеті — теж не вирішено.

Як депутати країні допомагали, а НБУ боровся з гривнею (відео)

Валютний ринок теж не розуміє, як все піде далі і знову почав нервувати. Якщо додати до цього періодичні скупки валюти все тим же самим банком з англійськими коріннями та спекулятивні розгойдування міжбанку в цей момент — ось ми й отримуємо зараз ту картину, яку знову не можна назвати стабільністю.

Сьогодні спекулянти продовжать працювати на міжбанку як «в дві сторони», так і намагатися розгойдати ринок, користуючись ситуацією. Причому як у бік підвищення, так і зниження котирувань протягом дня.

За прогнозами «Мінфіну» обсяги операцій на торгах у середу складуть до $ 270-330 млн при укладанні до 480-640 угод з коридором по долару у межах 27,15-27,45 гривень.

 Оформити депозит та отримати «Бонус від Мінфіну»

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 26,70-27,25 і продаж 27,40-27,55 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,20-27,30 гривень та продаж 27,40-27,50.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram