Огляд депозитних ставок повністю відображає ситуацію на цьому ринку. Тут можна побачити і порівняти дохідність за вкладами у гривні, доларах та євро на найпопулярніші терміни — 3,6, 9 і 12 місяців.

Окремо можна подивитися ставки за депозитами громадян і корпоративних клієнтів.

Корисні «фішки»

Огляд депозитних ставок знайти дуже просто. На головній сторінці сайту виберіть розділ «Депозити» та знайдіть рядок «Огляд ставок».

В огляді беруть участь великі українські банки з депозитним портфелем фізосіб від 1 млрд грн, а також невеликі фінустанови, які активно залучають вклади роздрібних і корпоративних клієнтів.

Ставки за депозитами фізосіб актуальні для вкладів на суму до 200 тис. грн, які гарантуються державою.

Читайте також: Чи зможуть банки пережити кризу

Куди рухається ринок

Сервіс дозволяє відстежувати тенденції депозитного ринку. Тут можна відстежувати, як змінювалася прибутковість вкладів, починаючи з початку року.

Можна також подивитися, як вели себе депозитні ставки в конкретному банку. Графік покаже, як змінювалася дохідність, наприклад, у великих банках або банках з іноземним капіталом.

Сервіс дозволяє навіть вибрати декілька фінустанов вручну. Головне — вказати потрібний термін вкладу.

Вибирай найкращий депозит в каталозі «Мінфіну». Отримуй бонус до 1,25% річних до основної ставки

Які банки платять більше

Ще одна важлива функція — порівняння максимальних ставок. Сервіс відсортує всі депозити банків у певній валюті на вказаний термін і знайде програми з найвищою дохідністю.

Треба зауважити, що максимальна ставка включає в себе деякі бонуси. Наприклад, за відкриття депозиту онлайн або розміщення вкладу на значну суму, але не більше 200 тисяч гривень.

Він також дозволяє порівняти максимальні ставки в різних банках. Для цього потрібно вказати назви або категорію фінустанов, які вас цікавлять. Першими в таблиці з'являються найвигідніші пропозиції.

Читайте також: «Розглядаємо клієнтів під лупою»: як працюють МФО під час карантину

Чи вийде заробити на депозиті

Як писав «Мінфін», третій тиждень поспіль банки підвищують дохідність депозитів. За гривневим вкладом вже можна заробити 16% річних. Єдина умова — оформити депозит онлайн.

Щоб утримати клієнтів, фінансисти оновлюють депозитну лінійку, додають програми лояльності і переглядають депозитні ставки.

У той же час Нацбанк України рекомендує українським банкам не підвищувати ставки за депозитами і виважено ставитися до процентної політики, враховуючи низьку інфляцію.

«Протягом березня деякі банки підвищили ставки за депозитами на 1-1,5 в. п., перестраховуючись від потенційних відтоків коштів вкладників. Проте істотних відтоків у березні так і не було», — написав регулятор у фейсбуці.

Кошти на рахунках населення у банках із початку березня збільшилися на 13 млрд у гривні і станом на 9 квітня (+ 4%) і незначно скоротилися в доларовому еквіваленті (-2%).