Що відомо про плани банку

Нещодавно ЗМІ звернули увагу на рішення наглядової ради Укрексімбанку, яке було опубліковано від 3 квітня в системі розкриття інформації НКЦБФР.

Цими рішеннями наглядова рада дозволила правлінню банку залучити 20 млрд грн кредиту рефінансування від регулятора й надати НБУ у заставу за цим кредитом активи на суму, що не перевищує 30 млрд грн.

Читайте також: У президента пропонують НБУ викуповувати ОВДП у банків за низькими ставками

»На фінансовому ринку деякі сприйняли цю інформацію як наміри держбанків долучитися до емісії для покриття дефіциту бюджету. Цей процес шляхом отримання державним банком рефінансування від НБУ під заставу ОВДП з подальшим придбанням нових ОВДП Міністерства фінансів", — зазначає видання.

Читайте також: Якщо НБУ не вийде на ринок ОВДП, Кабміну варто реструктурувати борг

Портфель банку

  • За даними НБУ, станом на 1 березня Укрексімбанк обсяг чистих активів банку склав 142,3 млрд грн, обсяг ОВДП у портфелі — 35,7 млрд грн.

Раніше повідомлялося

  • Наглядові ради двох державних банків, зокрема Укрексімбанку, на початку квітня зробили кроки, які в майбутньому прискорять отримання за потреби рефінансування НБУ.
  • Нацбанк з 19 березня змінив графік проведення операцій з регулювання ліквідності банків. Регулятор кожної п'ятниці буде проводити тендери з розміщення депозитних сертифікатів і надання короткострокових кредитів рефінансування.

Читайте також: Три банки отримали від НБУ рефінанс на 260 мільйонів