Які заходи введуть

За словами Кличка, буде введена обов'язкова термометрія для пасажирів і водіїв транспортних засобів, які їдуть до Києва й перевозять більше трьох осіб.

«З 16 квітня до наступного понеділка ми посилюємо контроль на постах, виставлених на всіх в'їзді в Київ. Зокрема, вводиться обов'язкова термометрія для пасажирів транспорту, які прямують до столиці», — повідомив Кличко.

Ці заходи стосуються автобусів, пасажирського та легкового транспорту, який перевозить більше трьох пасажирів, включаючи водія.

Читайте також: МОЗ заборонив ринкам працювати під час карантину

Тотальний карантин в Україні

  • Уряд запровадив в Україні карантин у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19 спочатку на три тижні — з 12 березня по 3 квітня, потім його продовжили до 24 квітня.
  • З 15 березня держава на два тижні закрив кордони для іноземних громадян, а з 17 березня — повністю закрито авіасполучення.
  • 17 березня по всій Україні закрили заклади харчування, торгові центри, перукарні, розважальні заклади. Продовжують роботу: продуктові і господарські магазини, аптеки, АЗС, банки і банкомати, страхові компанії.
  • З 23 березня у Києві заборонили рух громадського транспорту, зокрема метро. Перевозять тільки медиків, рятувальників, поліцейських, комунальників, працівників продуктових магазинів і аптек, а також працівників стратегічних підприємств.

Актуальна статистика поширення коронавіруса — у розділі Індекси на «Мінфіні»