Для кого готують зміни

За словами Гетьманцева, ідеться про 17 базових галузей: металургія, хімічна промисловість, фармацевтика, машинобудування, легка промисловість і низка інших.

«Ми розробляємо ті пропозиції, які чуємо від ринку і які ми критично оцінюємо. До кінця квітня ми плануємо вийти вже з конкретними пропозиціями підтримки цих галузей», — наголосиі він.

Читайте також:Податкова розповіла, як платити податки під час карантину

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада прийняла законопроект №3220 про підтримку підприємців у період карантину. Бізнес заявив, що запропонованих законом заходів недостатньо.

Читайте також: Від карантину найбільше постраждає малий бізнес — соціолог

Які податкові послаблення ввели на період карантину

30 березня Рада на позачерговому засіданні прийняла законопроект №3275, який передбачає підтримку бізнесу, медицини та місцевих громад під час карантину.

  • До 30 червня поточного року продовжено мораторій на проведення планових податкових перевірок.

  • Всіх, хто подає фінзвітність, звільнили від відповідальності за порушення строків подання на період карантину +90 днів.

  • До 31 травня продовжили звільнення від штрафів та пені і ввели мораторій на перевірки по ЄСВ, а також строки подання скарг за податками і ЄСВ.

Читайте також: Раді пропонують підвищити ліміти для ФОПів 1-3 груп

  • Кабміну і НБУ доручено терміново підготувати пільгову кредитну програму для підприємств на підтримку зарплатних фондів.