Торги на біржі

Ф'ючерси на Comex подорожчали на 1,3% до $1785 за унцію, досягнувши самого високого рівня з жовтня 2012 року, і торгувалися на рівні $1768,70 в 7:27 ранку в Лондоні.

Спотове золото подешевшало майже на $60 за ціною $1 712,63 за унцію. Травневий ф'ючерс на срібло дорожчає на 3,15%, до 16,02 долара за унцію.

Чому зростає золото

Котирування дорогоцінного металу зросли через побоювання різкого уповільнення економічного зростання в світі, викликаного введенням карантинних заходів. Інвестори традиційно використовують золото як захисний актив в періоди високої волатильності на фінансових ринках.

Читайте також: Ціни на золото рекордно зросли

Попит на золото також залишається високим через побоювання інфляції, яка буде спостерігатися після прийняття масштабних грошових програм найбільшими центробанками світу.

ФРС оголосила про пакет стимулювання економіки обсягом $2,3 трлн, а міністри фінансів Європейського союзу домовилися про економічну підтримку у розмірі 0,54 трлн євро.

Читайте також: Ціна на золото досягла максимуму за останні вісім років

У той час як зростання світової економіки сповільнюється, а невизначеність на фінансових ринках залишається високою, можна очікувати подальшого зростання цін на золото, ніж зниження, вважає керівник напрямки перспективних досліджень Next Generation Julius Baer Карстен Менке.

Міфи і реальність: Інвестиції в золото в 2020 році

Тим не менш, котирування золота може досягти історичного максимуму лише у випадку, якщо ситуація вийде з-під контролю і очікувана коротка, але нетривала, рецесія світової економіки переросте у більш тривалу депресію.

Раніше повідомлялося

  • В умовах нестабільності на валютному ринку та криз в економіці багато інвесторів направляють свої інвестиції в золото. З початку століття вартість золота виросла в 5 разів, тобто до 2000 року золото коштувало близько $300.

Читайте також: Золото 2019: Скільки заробили інвестори

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку телеграм-каналі «Економіка та коронавірус»