Що кажуть в банку

Банк бачить позитив як для валютного (єврооблігації), так і для гривневого боргу України (ОВДП). Це важливо в контексті фінансування дефіциту держбюджету, який розширився втричі до 298 млрд грн через епідемію коронавірусу.

Читайте також: Ринки нестабільні. Мінфін знову відмовився продавати ОВДП

«Незважаючи на недавню зміну уряду та нестабільний прогрес у місцевому парламенті, Офіс президента Зеленського і Кабмін дають чіткі сигнали, що переговори з МВФ ідуть за планом», — відзначають експерти.

В Citi також нагадують, що МВФ позначив принциповими для нової програми земельну реформу, прийняту 30 березня, а також банківський «антиколомойский» законопроект.

Читайте також: У Раді вирішили, як будуть розглядати 16 000 правок до «антиколомойського» законопроекту

«Затримка у прийнятті законопроекту до літа і далі — як і раніше залишається серйозним ризиком. Разом з тим, для нас очевидно, що глобальні макровиклики, ймовірно, пом'якшать позицію МВФ», — йдеться у звіті.

Інвестуйте в Фонд облігацій ICU: дохідність 16-20% за рік + 0,2% від «Мінфіну»

Серед країн сегмента «ринки, що розвиваються» Citi найпомітніш поліпшив позиції Індонезії та України. Водночас погіршив рекомендації щодо Туреччини, Уругваю, Перу і Чилі.

Читайте також: Morgan Stanley побоюється дій нового Кабміну. Рекомендує продавати українські бонди

Раніше повідомлялося

  • Закон з поправками до держбюджету на 2020 рік, який Рада прийняла за основу і в цілому, надає право Мінфіну проводити операції з державними деривативами (ВВП-варантами), включаючи обмін, випуск, купівлю, викуп та продаж. Згідно із законом умови таких угод визначає Кабмін.
  • 31 березня українські єврооблігації і ВВП-варанти різко подорожчали після прийняття ВР закону про ринок землі, схвалення у першому читанні «антиколомойського» закону і призначення главою Мінфіну Сергія Марченка, що різко збільшує шанси на отримання Україною фінансування МВФ.
  • Раніше, 12 березня, «чорний четвер» на світових ринках призвів до чергового обвалу вартості ВВП-варрантів та єврооблігацій України: перші подешевшали на 19,2%, а прибутковість других зросла на 1,5-3 процентних пункта.