«Лікарні західного регіону прийняли на себе перший удар у боротьбі з епідемією в Україні. Сьогодні ми передали першу партію з 8 тисяч комплектів засобів персонального захисту лікарям Львова. Як соціально відповідальний бізнес і як свідомі громадяни своєї країни ми вважаємо своїм обов’язком допомагати нашим лікарям у тяжкій боротьбі з епідемією. Ми також закликаємо інші бізнеси об’єднатися заради боротьби зі спільною бідою та запобігти розповсюдженню страшної хвороби», — наголосив Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

Щоб зупинити епідемію COVID-19 в Україні, Рінат Ахметов направив 300 мільйонів гривень. Для допомоги країні він об’єднав усі ресурси – благодійного Фонду, банку ПУМБ, ФК «Шахтар», компаній ДТЕК, Метінвест та інших активів SCM.

«Задля зупинення епідемії фонд Ріната Ахметова закупив 300 тисяч експрес-тестів на коронавірус, різноманітні засоби спецзахисту для лікарів, медичне обладнання. Долаючи шалену конкуренцію, яка розгорнулась зараз на світових ринках за все, що допомагає подолати пандемію, Фонд уже придбав, привіз і доправляє в регіони різноманітну допомогу. Так, експрес-тести на короновірус від Фонду уже отримали Харківська, Донецька, Луганська, Івано-Франківська, Запорізька та Львівська області. А сьогодні львівські медики отримують захисний спецодяг», — сказала член наглядової ради Фонду Ріната Ахметова Наталія Ємченко.

В свою чергу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин наголосив:

«Ніхто не мав ілюзій, що епідемія коронавірусної інфекції не зачепить Україну. Відтак з її приходом країна і, в тому числі область, зіткнулися з багатьма проблемами, які довелося вирішувати оперативно та завдяки небайдужим людям, благодійникам та за участі великого бізнесу. Зокрема до підтримки та допомоги регіональним центрам щодо боротьби з пандемією, створених з ініціативи Президента України, на Львівщині активно долучився Фонд Ріната Ахметова. На території області визначені опорні заклади охорони здоров’я, які боротимуться на передовій з коронавірусом, це чотири обласні установи та шість – в районах. Завдяки отриманій сьогодні допомозі наші лікарі будуть захищені і ми протестуємо якомога більше людей. Сподіваюся, що інший бізнес також долучиться до боротьби з небезпечним вірусом і ми разом ми зможемо зупинити пандемію».

У свою чергу голова ЛОДА Максим Козицький закцентував: «Зараз наші лікарі, не покладаючи рук, щодня борються за життя і здоров’я кожного українця. В першу чергу ми маємо захистити і подбати про безпеку медиків, бо саме вони зараз на передовій боротьби з вірусом. Як допомогти медикам? Залишатися вдома і дотримуватись карантину. Попереду велике свято – Великдень. І відсвяткувати ми його маємо, не порушуючи карантинних обмежень. Адже життя і здоров’я кожного українця — наш головний пріоритет і найбільша цінність».

Нагадаємо, що ПУМБ приєднався до глобальної ініціативи Фонду Ріната Ахметова щодо допомоги українським лікарням у боротьбі проти епідемії COVID-19, та підтримав клініки у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Донецькій та Луганській областях.

Банк у партнерстві з Фондом Ріната Ахметова закупив кілька тисяч оксиметрів, пульсоксиметрів, санітайзерів, та більше 20 тисяч засобів персонального захисту (окуляри, респіратори, комбінезони, хірургічні халати, рукавички, довгі бахіли), які будуть передані до кінця квітня у лікарні в різних регіонах України для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Також в одну з лікарень Західного регіону буде переданий апарат ШВЛ.