Засідання перенесли на 11:30 15 квітня.

Згідно з повідомленням суд залучив до справи Кабінет міністрів як третю особу без самостійних вимог.

Раніше повідомлялося

Нагадаємо, на засіданні 24 березня Печерський районний суд зобов'язав державний Приватбанк заплатити більше $200 млн офшорним компаніям братів Суркісів.

Уточнювалося, що кошти офшорних компаній були розміщені на рахунках Кіпрської філії Приватбанку ще в 2012-2014 роках. Також нараховувалися проценти, які за умовами таких договорів повинні були нараховуватися з моменту укладення депозитних договорів до 17 лютого 2020 — це понад $200 млн.

Читайте також: Приватбанк зобов'язали виплатити понад $200 мільйонів офшорам Суркісів

Також сьогодні стало відомо, що Велика палата Верховного суду продовжить розгляд касаційної скарги НБУ, Кабінету міністрів і Приватбанку на рішення судів нижчих інстанцій з позовом сім'ї Суркісів щодо Приватбанку 27 квітня.

Передісторія

  • Під час роботи тимчасової адміністрації у Приватбанку за процедурою конвертації коштів інсайдерів банку капітал (bail-in) родину Суркісів також визнали пов'язаними особами.
  • У Ігоря Суркіса в Приватбанку на рахунку було 151 млн грн, у Поліни Ковалик (дружини Григорія Суркіса) — 514,1 млн грн, Григорія Суркіса — 163,1 млн грн, Марини Суркіс (дочка Ігоря Суркіса) — 174,5 млн грн, Рахміля Суркіса (батько братів Суркісів) — 44,8 млн грн.
  • 16 березня Високий суд ухвалив рішення на користь Приватбанку і дозволив йому не платити борг колишнім власникам.
  • У травні 2017 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ про визнання пов'язаними з Приватбанком особами родину Суркісів. Крім того, цей суд скасував накази тимчасового адміністратора Приватбанку, які стосувалися рахунків фізосіб.
  • У листопаді 2017 року Київський апеляційний адмінсуд підтвердив це рішення і зобов'язав банк повернути гроші.