Справа в тому, що нерези вже зрозуміли, що виходячи зараз на дуже малооб'ємному ринку відразу з великими сумами купівлі — вони тим самим «підривають» котирування і в кінцевому підсумку істотно втрачають.

Тому вже з минулого четверга вони частково змінили тактику — чекають просідання курсу, потім купують невеликими сумами, щоб не міняти курсового тренда та не провокувати зростання. Потім на деякий час йдуть з торгів і знову вичікують оптимально низьких пропозицій. І процес повторюється знову. Це говорить про те, що у них є часовий лаг в частині купівлі всього обсягу необхідної валюти і їх «не припирають терміни».

Іноземці тікають з ОВДП, безробіття зростає. Чому гривня зміцнюється (відео)

За фактом- вони таким чином частково замінюють НБУ, який сам застосовує таку тактику при своїх інтервенціях.

Ринок змінився в головному — вже важливі не фізичні обсяги пропозиції долара на торгах (вони з'явилася), а ключове — його ціна. І ажіотаж «по вигрібанню» всіх об'ємів пропозиції через її брак — стихає.

Попереду — час бюджетних платежів та три дні вихідних, що також грає на користь гривні. Це розуміють усі (покупці, продавці, НБУ, спекулянти) і загальне загострення пристрастей на торгах зменшується.

 Оформити депозит з «Бонусом від Мінфіну»

В такому випадку, основним заробітком для спекулянтів стає гра на курсових різницях готівкового та безготівкового ринків і робота у форматі «в дві сторони» на міжбанку.

За розрахунками «Мінфіну» обсяги операцій на торгах 13 квітня складуть до $ 270-330 млн при укладанні до 480-640 угод з коридором по долару у межах 26,95-27,30 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 26,90-27,20 і продаж 27,30-27,50 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,15-27,20 гривень та продаж 27,30-27,45.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram