Дохідність розміщених облігацій

Середньозважена дохідність розміщення ОВДП у гривні залишилася на рівні 9,9%, в доларах – знизився з 3,4% до 3,1%, в євро – з 3,4% до 2,2%.

Також повідомляється, що платежі з погашення ОВДП і сплати купонного доходу з початку року склали 71,8 млрд грн.

Читайте також: У президента пропонують НБУ викуповувати ОВДП у банків за низькими ставками

У квітні аукціонів не буде

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що у Мінфіну немає необхідності проводити в квітні аукціони з розміщення ОВДП для фінансування дефіциту держбюджету.

При цьому Мінфін буде стежити за реакцією ринку і попитом на фінансові інструменти та у разі необхідності обов'язково вийде на аукціон з пропозицією.

Відео: Іноземці тікають з ОВДП, безробіття зростає. Чому гривня зміцнюється

До цього Мінфін кілька тижнів поспіль скасовував аукціони.

Скільки залучили на облігаціях в 2019 році

  • На аукціонах з розміщення ОВДП у 2019 році Мінфін розмістив гривневі ОВДП на 227,6 млрд грн, що в 3,5 раза вище показника за 2018 рік.
  • Обсяг розміщення облігацій у доларах США в 2019 році склав $4,3 млрд, або на 24,5% вище показника роком раніше, в євро — 387 млн, або нижче на 23%.

Читайте також: Нерезиденти вивели з українських ОВДП майже 8 мільярдів

Раніше повідомлялося

Голова Ради НБУ Богдан Данилишин закликав правління НБУ покрити через операції з ОВДП 160 млрд грн дефіциту бюджету під загрозою реструктуризації Кабміном виплат по цих облігаціях резидентам (крім фізосіб) на 128 млрд грн у травні-грудні цього року.

У відповідь на це голова Нацбанку Яків Смолій заявив, що НБУ не планує повертатися до практики купівлі облігацій внутрішньої державної позики. На сьогодні портфель ОВДП Нацбанку досить значний, він становить понад 300 млрд грн.

Читайте також: Помилок 90-х будуть уникати. Нацбанк не буде фінансувати бюджет