Основная причина все та ж сама — малооб'ємний ринок, де вихід будь-якого великого гравця з обсягами купівлі або продажу в $ 20-40 млн — здатний повністю міняти співвідношення попиту та пропозиції на міжбанку і курсовий тренд.

Два попередні дні ринок «баламутили» купівлі фактично одного гравця — банку з іноземним корінням у туманному Альбіоні. І вся інтрига в тому — чи продовжиться це дійство й сьогодні. За нашими даними — основне він вже закрив на найближчий час, а тому попит на валюту буде меншим.

З обсягами продажів — поки все більш-менш стабільно. Аграрії та металурги-основні постачальники валюти на торги і це буде поки тривати.

При скороченні попиту на валюту з боку великих покупців в п'ятницю — у гривні є шанс частково зміцнитися. Тим більше, що попереду вихідні й частина компаній віддасть перевагу покласти гроші на короткостроковий депозит в гривні до понеділка-вівторка, чим просто купити валюту і «просидіти на ній» до початку наступного тижня.

Іноземці тікають з ОВДП, безробіття зростає. Чому гривня зміцнюється (відео)

На зовнішніх ринках певна інтрига по ОПЕК + зберігається і під цю невизначеність зміцнив свої позиції рубль та євро. Рубль вже котирується у межах 73-74 рублів за долар, а євровалюта подорожчала майже до 1,095 долара. Але це все поки дуже хитко і аналітики не поспішають робити остаточні висновки про те, що відбувається, списуючи багато в чому це на дії спекулянтів.

За розрахунками «Мінфіну» обсяги операцій на міжбанку у п'ятницю будуть до $ 230 млн при укладанні до 570 угод з коридором по долару на торгах в межах 27,05-27,35 гривень.

Як і вчора — основна частина покупців сьогодні не налаштована на зростання курсу і активно побореться за його зниження.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 27,00-27,25 і продаж 27,35-27,70 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,15-27,30 гривень та продаж 27,35- 27,50.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram