Читайте також: Близько 80 країн просять МВФ про фінансову допомогу в боротьбі з коронавірусом

За її словами, найбільше від наслідків коронавірусу страждають країни, що розвиваються, так як у них менше ресурсів для захисту від цього подвійного кризи — кризи охорони здоров'я і економічного.

Допомога МВФ

У зв'язку з цим МВФ готовий задіяти весь свій резерв у розмірі трлн і подвоїть розмір екстреного фінансування з $50 млрд до $100 млрд, додала вона.

Як раніше попереджала Георгієва, світовий ВВП на тлі пандемії коронавірусу може знизитися до 2020 року сильніше, ніж у 2009-му під час глобальної фінансової кризи, а відновлення буде залежати від строків усунення епідемії.

Читайте також: У США почалася рецесія економіки — Bank of America

Особливу загрозу вона бачить у можливих хвилі банкрутств і скорочення робочих місць, які можуть не тільки підірвати здатність економіки до відновлення, але і зруйнувати основи суспільства.

Читайте також: Україна просить у МВФ допомогу для боротьби з пандемією

Допомога Україні

Раніше президент Володимир Зеленський обговорив під час телефонної розмови з главою МВФ Кристаліною Георгієвою збільшення допомоги Україні під час епідемії коронавірусу.

Всесвітня організація охорони здоров'я, ЮНІСЕФ, Програма розвитку ООН та Міністерства охорони здоров'я розробляють для Українидва плани допомоги у боротьбі з коронавірусом з бюджетом близько $38 млн і $20 млн.