На скільки зріс обсяг переказів

«У березні цього року кількість грошових переказів в Україну (в сервісі TransferGo – ред.) збільшилася на 24% порівняно з лютим. Кількість реєстрацій українських користувачів зросла на 30%, а обсяг грошових переказів в Україну — більш ніж на 30% і досяг 30 мільйонів євро», — розповіла Фоменко.

Звідки надходили перекази

Найбільше грошових переказів в Україну у системі TransferGo здійснено з Польщі, далі йдуть Угорщина, Німеччина і Чехія.

«Об'єм грошових переказів в Україну в березні, порівняно з попереднім місяцем, з Польщі зріс на 36%, з Угорщини — на 49%, Чехії — на 33%, Німеччини — на 10%»,- повідомила Фоменко.

Читайте також: Статистика помиляється. Скільки валюти заробітчани привозять в Україну насправді

Із чим пов'язане зростання переказів

На думку Фоменко, зростання кількості та обсягів переказів за останні кілька тижнів зумовлене припиненням міжнародних пасажирських перевезень — часто саме в такий спосіб доставлялися готівкові кошти в Україну. Також це пов'язано з тимчасовим припиненням через епідемію Сovid-19 роботи пунктів переказу грошових коштів.

Читайте також: Скільки українців повернулося в країну через коронавірус (інфографіка)

Раніше повідомлялося

  • Обсяг приватних грошових переказів в Україну в 2019 році за офіційним і неофіційними каналами склав $12,017 мільярда, що на 8% більше показника за попередній рік. Про це свідчать дані на сайт НБУ.
  • Інтерес українців до трудової міграції за кордон у другій половині 2019 року значно знизився. Зацікавленість українців у виїзді за кордон досягла свого піку в березні 2019 року. Відтоді вона знизилася на 10,4%.
  • Для порівняння, у 2018 року обсяг приватних грошових переказів в Україну в 2018 році склав $11,111 мільярда.