Прогноз аналітика

«У найближчий тиждень ми очікуємо зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 26,9 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 26,8/27,2 грн», – прогнозує експерт.

Національний банк України пояснив причини останніх подій на валютному ринку в своєму макроекономічному і монетарному огляді за березень.

Читайте також: Чи впорається гривня з карантином

На думку регулятора, погіршення ситуації на світових фінансових і товарних ринках, разом з посиленням невизначеності на внутрішньому ринку, спровокували зростання турбулентності на валютному ринку.

Нагадаємо, Національний банк у період з 30 березня по 3 квітня купив на міжбанківському валютному ринку $248 млн. Продавати валюту з резервів не довелося.

Читайте також: Обмінний курс гривні стабілізувався. Найближчим часом стрибків не буде — НБУ

Позитивною новиною для долара стало повідомлення про те, що Міжнародний валютний фонд та Україна досягли прогресу з питання щодо подальшої фінансової підтримки. У цьому, зокрема, допомогло рішення про запуск ринку землі.

З іншого боку, населення і компанії вичерпують ліміт ліквідності для купівлі валюти, а малі і середні компанії і зовсім припинили діяльність, додав експерт.

Раніше повідомлялося

  • Ситуація на валютному ринку стабільна і контрольована. За останній тиждень попит і пропозиція на іноземну валюту в Україні вирівнялися. Про це заявив директор департаменту фінансової стабільності Нацбанку Віталій Ваврищук.

Читайте також: НБУ розповів, хто розхитує ринок. Валюту купують українські компанії, нерезиденти ні до чого