Це мінімальне значення з березня 1999 року.

Вранці 2 квітня нафта Brent, до котирувань якої прив'язані ціни на російські сорти нафти, коштувала близько $27 за барель.

На піку ціна піднімалася до $27,87, до 12:00 вона опустилася до $26,91.

Читайте також: Ціни на нафту впали нижче $30 вперше з лютого 2016 року

Передісторія

Прибутковість нафти Urals 30 і 31 березня стала негативною. Витрати на транспортування нафти виявилися вище її вартості.

Вартість Urals нижче $15 критична для російського бюджету, оскільки це різко скорочує нафтогазові доходи. При розрахунку бюджету на 2020 рік уряд закладав ціну відсікання нафти в $42,4 за барель Urals.

6 березня країни ОПЕК+ на переговорах не змогли домовитися і продовжити угоду про скорочення видобутку нафти. Діюча угода перестала діяти з 1 квітня. Після цього всі обмеження на видобуток нафти в країнах ОПЕК і «не ОПЕК» будуть зняті.

Читайте також: Як вплине обвал фінринків і вартість нафти на гривню. Прогноз експерта

Каменем спотикання на переговорах стала позиція Москви, яка відмовилася поглиблювати обмеження. Без участі Росії країни ОПЕК не бачать сенсу продовжувати штучно обмежувати здобич.

Державна компанія Saudi Aramco запропонувала покупцям нафти найвищі знижки за останні 20 років і обіцяє збільшити видобуток більш ніж на 2 млн барелів на день.