Зазначається, що таке рішення ухвалили у зв'язку із «стрімким підвищенням» відпускних цін з боку постачальників.

Читайте також: АМКУ каже, що магазини перестали підвищувати ціни на продукти

В «АТБ» вирішили, що макаронні вироби, сіль, крупи, цукор, борошно та бакалія подешевшають на 2-3%, на овочі і фрукти — на 4-8%.

Крім цього, «АТБ» знімає обмеження на продаж товарів в одні руки, які діяли раніше. У компанії додали, що у випадку ажіотажу обмеження на певні категорії продуктів будуть вводити локально.

Передісторія

  • 26 березня Антимонопольний комітетвідкрив справу проти постачальників продуктів харчування і найбільших мереж продовольчих магазинів Києва.

Читайте також: Хто винен у тому, що ціни в магазинах пішли вгору

  • Мережа супермаркетів «АТБ» заявила про підвищення цін на низку продуктів харчування і товари першої необхідності в умовах карантину, запровадженого в Україні у зв'язку з коронавірусом.

  • Компанія «АТБ-Маркет» пояснює підвищення цін на зазначені товари стрімким зростанням закупівельних цін від постачальників не тільки для торгової мережі «АТБ», але і для всіх операторів українського ринку роздрібної торгівлі.

  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства кожні два дні буде робити огляд торговельних мереж на наявність там значущих продтоварів, а також стежити за цінами на них.