Що кажуть в АМКУ

«Учасники ринку дали ґрунтовні пояснення щодо поточної ситуації із ціноутворенням, і більшість з них погодилися із висновками АМКУ про наявність потенціалу до подальшого зниження цін», — йдеться у повідомленні.

Підставою для зниження цін на бензин в Антимонопольному комітеті називають падіння світових цін на нафту та падіння оптових цін на пальне.

Читайте також: Ціни на бензин. Коли можна буде заправитися по 20 гривень за літр

Передісторія

  • Напередодні в Антимонопольному комітеті підрахували, що ціна бензину в Україні може впасти на 3-5 гривень за літр. Раніше в АМКУ повідомляли, що слідкуватимуть за цінами на пальне в Україні у зв'язку з падінням цін на нафту.
  • АМКУ проводить роботу на роздрібному ринку пального з грудня 2019 року. Там підрахували, що за цей час мережі АЗС знизили ціни на бензин вже на 13%.
  • Нагадаємо, 5 грудня 2019 року АМКУ зобов'язав учасників ринку встановити роздрібні ціни на високооктанові бензини і дизельне паливо на рівні, який існував би в умовах значної конкуренції на ринку.
  • Як результат, роздрібні ціни на бензин марки А-95 і на дизельне паливо знизилися на 1-2 грн за літр.
  • 10 березня 2020 року АМКУ знову попередив власників мереж АЗС про пильну увагу до цін на бензин, оскільки на початку березня відбувся обвал цін на сиру нафту на світовому ринку, і це повинно позначитися на похідних товарах.

ВІДЕО: Що буде з цінами на бензин і дизель