Про що говорили

Сторони обговорили ситуацію навколо поширення коронавірусу у світі, а також практичні заходи, яких обидві країни вживають, щоб його зупинити.

У контексті можливого збільшення фінансової допомоги Україні на боротьбу з коронавірусом Зеленський і Меркель домовилися перенаправити 150 млн євро в межах державного німецького кредиту на боротьбу з COVID-19.

Все, що ви хочете знати про коронавірус, тепер є на «Мінфіні»

Канцлер схвалила прийняття напередодні законів про обіг земель сільськогосподарського призначення та про регулювання банківської діяльності.

У цьому контексті вона також відзначила важливість якнайшвидше завершити переговори з МВФ щодо нової програми співпраці.

Читайте також: Коронавірус вдарив по гаманцю. 60% українців зазнали фінансових збитків у результаті епідемії

Також говорили про необхідність для України додаткового фінансування з боку Європейського Союзу і Світового банку.

Читайте також: Україна просить у МВФ допомоги для боротьби з пандемією

Хто ще допоможе Україні

  • США виділять Україні медичну та гуманітарну допомогу в розмірі понад $1,2 млн.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я, ЮНІСЕФ, Програма розвитку ООН та Міністерства охорони здоров'я розробляють для України два плани допомоги у боротьбі з коронавірусом з бюджетом близько $38 млн і $20 млн.
  • Рада Директорів ЄБРР затвердила невідкладну допомогу в розмірі 1 млрд євро країнам, де він працює.
  • Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявляла про готовність МВФ в цілому мобілізувати $1 трлн на кредити для надання допомоги країнам у подоланні епідемії та її наслідків.